Étlap

Étlap

( Érvényes: 2021.04.23 -tól)
II. osztály

A számla végösszegéhez +10% szervízdíjat számolunk fel

Allergének jelölése az ételek neve után zárójelben!

( 1-glutén,2-rákfélék,3-tojás,4-hal,5-földimogyoró,6-szójabab,7-tej,8-diófélék,9-zeller,10-mustár,11-szezámmag,12-kén-dioxid,13-csillagfürt,14-puhatestűek)

Előételek – sajt ételek

Haltepertő chilis mártással és lilahagyma lekvárral (1-4)

1300,-

Sült libamájszelet pirítóson, zöldségekkel (1)

3400,-

Olívás kevert saláta friss zöldségekből ( 10-12)

1150,-

Rántott trappista sajt hasábburgonyával, tartárral ( 1-3-7-10 )

2200,-

Levesek csészében , bográcsban, kenyérrel

Húsleves csigatésztával,töltelékkel,zöldséggel,hússal csészében ( 1-3-9)

960,-

Hideg gyümölcskrémleves tejszínhabbal csészében (7)

960,-

Babgulyás csészében(1)

860,-

Babgulyás bográcsban (1)

1720,-

Csülkös tejfölös bableves csészében (1-7)

960,-

Csülkös tejfölös bableves bográcsban (1-7)

1920,-

Halászlevek csészében, bográcsban kenyérrel

Pontyhalászlé harcsaszelettel csészében (4)

1150,-

Pontyhalászlé pontyszelettel csészében (4)

1100,-

Pontyhalászlé halszelet nélkül csészében (4)

950,-

Korhelyhalászlé harcsaszelettel csészében (pikáns,tejfölös,citromos) ( 4-7-10)

1200,-

Korhelyhalászlé pontyszelettel csészében (pikáns,tejfölös,citromos) (4-7-10)

1150,-

Korhelyhalászlé halszelet nélkül csészében (4-7-10)

1000,-

Pontyhalászlé harcsaszelettel bográcsban(4)

2300,-

Pontyhalászlé pontyszelettel bográcsban (4)

2200,-

Pontyhalászlé bográcsban halszelet nélkül(4)

1900,-

Korhelyhalászlé harcsaszelettel bográcsban (4-7-10)

2400,-

Korhelyhalászlé pontyszelettel bográcsban (4-7-10)

2300,-

Korhelyhalászlé bográcsban halszelet nélkül bográcsban (4-7-10)

2000,-

 

Halbelsőség a halászléhez. Idény jelleggel! (4)

760,-

 

 A konyhafőnök  ajánlata

 

Roston pisztráng zöldség-gratinnal, vajas zöldbabbal és brokkolis sajtmártással (1-3-4-7)

4100,-

 

Egészben sült süllő ( 55-60 dkg) Dijoni salátával ( fejes saláta mézes-mustáros öntet) (1-4-10)

5600,-

 

Füstölt csülök juhtúrós sztrapacskával, ropogós sült hagymakarikákkal (1-3-7)

3800,-

 

Borjú bécsi steakburgonyával és  Dijoni salátával( fejes saláta mézes-mustáros öntet) (1-3-7-10)

4100,-

 

Vörösboros marhapörkölt lepcsánkával (1-3)

3100,-

 

 

Sertés, marha ételek

Zempléni Hegybíró tál 2 személy részére

(gombás sertésborda j,sajttal,sonkával töltött pulykamell,rántott harcsafalatok, párolt rizs, hasábburgonya) (1-3-4-7)

6700,-

Rántott sertésborda hasábburgonyával (1-3-7)

2200,-

Cigánypecsenye tükörtojással és szalonnával,
fűszeres steakburgonyával(1-3-10)

3000,-

Görögtál (Pácolt húscsíkok görög fűszerekkel, Tzadziki-mártással,
pirított burgonyával, olivás kevert salátával) (1-10-12)

3700,-

Szűzérmék libamájjal sütve,
vaníliás vajban sült birsalmával és diós burgonyapürével (7-8)

4700,

„Bodrog-parti” töltött sertésborda
( füstölt csülök,friss gomba,hagyma)
burgonyapürével és birsalmával ( 1-3-7)

4000,-

Bélszínszelet bacon-chipsel, zöldbors mártással és cikk burgonyával (1-7-10)

5800,-

 

Szárnyas ételek

Rántott libamáj áfonyás őszibarackkal és burgonyapürével (1-3-7)

5000,-

Kacsacomb sütve, vörösboros párolt káposztával és törtburgonyával

3600,-

Sajttal, sonkával, töltött pulykamell
párolt rizzsel és hasábburgonyával (1-3-7)

3100,-

Rántott csirkemell párolt rizzsel és hasábburgonyával (1-3-7)

2200,-

Barackos csirkemell zöldséges rizzsel (7)

2800,-

Halételek

Rántott harcsafilé petrezselymes burgonyával (1-3-7)

3100,-

Harcsapaprikás túrós csuszával cseréptálban(1-3-4-7)

3600,-

Harcsafilé roston, tejfölös-kapros-gombás galuskával cseréptálban(1-3-4-7)

3600,-

Harcsafalatok zöldfűszeres mártásban, olivás kevert salátával
steak burgonyával (1-4-10-12)

3200,-

Harcsafalatok enyhén csípős-fokhagymás mártásban,
olivás kevert salátával steak burgonyával (1-4-10-12)

3200,-

Süllő egészben sütve 1 dkg (1-4)

95,-

 

 

 

 Gyermekadagok

 

Rántott sajtkatonák hasábburgonyával, tartárral (1-3-7-10)

1600,-

Rántott sertésborda hasábburgonyával (1-3-7)

1600,-

Rántott csirkemell párolt rizzsel és hasábburgonyával(1-3-7)

1600,-

Rántott harcsafilé petrezselymes burgonyával( 1-3-4-7)

2200,-

Barackos csirkemell zöldséges rizzsel(7)

2100,-

Tészták, Desszertek

Túrós csusza(1-3-7)

1450,-

Juhtúrós sztrapacska(1-3-7)

1550,-

Tejpite birsalmalekvárral(1-3-7)

980,-

Túrós palacsinta vanília mártással(1-3-7-12)

1040,-

Gesztenyepüré tejszínhabbal(7-12)

880,-

Bodrog- part fagylaltkehely (vanília fagylalt, meggy-ribizli-málna)(1-3-5-6-7-8-12)

1080,-

 

Saláták – Savanyúságok

Káposztasaláta

500,-

Paradicsomsaláta

620,-

Uborkasaláta

620,-

Olívás kevert saláta (12)

1150,-

„Nyári” csalamádé

550,-

Ecetes almapaprika

500,-

Csemegeuborka

500,-

Köretek

Grillezett zöldségek (7)

1400,-

Lepcsánka(1-3)

690,-

Hasábburgonya

450,-

Petrezselymes burgonya(7)

450,-

Burgonyapüré(7)

600,-

Steak burgonya(1)

600,-

Párolt rizs

450,-

Vegyes köret(hasábburgonya,p.rizs)

450,-

Galuska(1-3)

450,-

Tartármártás (3-7-10)

500,-

Szabó Krisztián Mesterszakács
Konyhafőnök

A számla végösszegéhez +10% szervízdíjat számolunk fel