Étlap

Az étterem nyitvatartása:

H-K-SZe-CS-P-SZo: 12-22

V: 12-20

Étlap

( Érvényes: 2018. 02. 12-tól )
II. osztály

A számla végösszegéhez +10% szervízdíjat számolunk fel

Allergének jelölése az ételek neve után zárójelben!

( 1-glutén,2-rákfélék,3-tojás,4-hal,5-földimogyoró,6-szójabab,7-tej,8-diófélék,9-zeller,10-mustár,11-szezámmag,12-kén-dioxid,13-csillagfürt,14-puhatestűek)

Előételek – sajt ételek

Haltepertő chilis mártással és lilahagyma lekvárral (1-4)

1150,-

Sült libamájszelet pirítóson, zöldségekkel (1)

3100,-

Olívás kevert saláta friss zöldségekből ( 10-12)

970,-

Rántott trappista sajt hasábburgonyával, tartárral ( 1-3-7-10 )

1900,-

Levesek csészében , bográcsban, kenyérrel

Húsleves csigatésztával,töltelékkel,zöldséggel,hússal csészében ( 1-3-9)

850,-

Hideg gyümölcskrémleves tejszínhabbal csészében (7)

850,-

Babgulyás csészében(1)

750,-

Babgulyás bográcsban (1)

1500,-

Csülkös tejfölös bableves csészében (1-7)

850,-

Csülkös tejfölös bableves bográcsban (1-7)

1700,-

Halászlevek csészében, bográcsban kenyérrel

Pontyhalászlé harcsaszelettel csészében (4)

1000,-

Pontyhalászlé pontyszelettel csészében (4)

950,-

Pontyhalászlé halszelet nélkül csészében (4)

800,-

Korhelyhalászlé harcsaszelettel csészében (pikáns,tejfölös,citromos) ( 4-7-10)

1050,-

Korhelyhalászlé pontyszelettel csészében (pikáns,tejfölös,citromos) (4-7-10)

1000,-

Korhelyhalászlé halszelet nélkül csészében (4-7-10)

850,-

Pontyhalászlé harcsaszelettel bográcsban(4)

2000,-

Pontyhalászlé pontyszelettel bográcsban (4)

1900,-

Pontyhalászlé bográcsban halszelet nélkül(4)

1600,-

Korhelyhalászlé harcsaszelettel bográcsban (4-7-10)

2100,-

Korhelyhalászlé pontyszelettel bográcsban (4-7-10)

2000,-

Korhelyhalászlé bográcsban halszelet nélkül bográcsban (4-7-10)

1700,-

Halbelsőség a halászléhez. Idény jelleggel! (4)

650,-

 Sertés, marha ételek

Zempléni Hegybíró tál 2 személy részére

(gombás sertésborda j,sajttal,sonkával töltött pulykamell,rántott harcsafalatok, párolt rizs, hasábburgonya) (1-3-4-7)

5900,-

Rántott sertésborda hasábburgonyával (1-3-7)

1900,-

Cigánypecsenye tükörtojással és szalonnával,
fűszeres steakburgonyával(1-3-10)

2600,-

Görögtál (Pácolt húscsíkok görög fűszerekkel, Tzadziki-mártással,
pirított burgonyával, olivás kevert salátával) (1-10-12)

3200,-

Szűzérmék libamájjal sütve,
vaníliás vajban sült birsalmával és diós burgonyapürével (7-8)

4200,

„Bodrog-parti” töltött sertésborda
( füstölt csülök,friss gomba,hagyma)
burgonyapürével és birsalmával ( 1-3-7)

3500,-

Bélszínszelet bacon-chipsel, zöldbors mártással és cikk burgonyával (1-7-10)

5100,-

 

Szárnyas ételek

Rántott libamáj áfonyás őszibarackkal és burgonyapürével (1-3-7)

4500,-

Kacsacomb sütve, vörösboros párolt káposztával és törtburgonyával

3300,-

Sajttal, sonkával, töltött pulykamell
párolt rizzsel és hasábburgonyával (1-3-7)

2700,-

Rántott csirkemell párolt rizzsel és hasábburgonyával (1-3-7)

1900,-

Barackos csirkemell zöldséges rizzsel (7)

2500,-

Halételek

Rántott harcsafilé petrezselymes burgonyával (1-3-7)

2700,-

Harcsapaprikás túrós csuszával cseréptálban(1-3-4-7)

3100,-

Harcsafilé roston, tejfölös-kapros-gombás galuskával cseréptálban(1-3-4-7)

3100,-

Harcsafalatok zöldfűszeres mártásban, olivás kevert salátával
steak burgonyával (1-4-10-12)

2900,-

Harcsafalatok enyhén csípős-fokhagymás mártásban,
olivás kevert salátával steak burgonyával (1-4-10-12)

2900,-

Süllő egészben sütve 1 dkg (1-4)

80,-

 

 

A konyhafőnök  ajánlata

 

 

 

Vargányagomba krémleves szezámmagos rudakkal  (1-7-11)

950,-

 

Libamell lecsós erdei vargányagombával , vajas puliszkával ( 7 )

3300,-

 

Csirkecomb steak tökmagolajos – krémfehér – sajtos levélsalátával ( 7-10 )

2900,-

 

Roston pisztráng zöldség-gratinnal, vajas zöldbabbal és brokkolis sajtmártással (1-3-4-7)

3100,-

 

Egészben sült süllő ( 55-60 dkg) Dijoni salátával ( fejes saláta mézes-mustáros öntet) (1-4-10)

5100,-

 

Füstölt csülök juhtúrós sztrapacskával, ropogós sült hagymakarikákkal (1-3-7)

3200,-

 

Borjú szűzérmék sült libamájszeletekkel, citrusos ribizlivel,házi krokettel (1)

5100,-

 

Borjú bécsi steakburgonyával és  Dijoni salátával( fejes saláta mézes-mustáros öntet) (1-3-7-10)

3400,-

 

Vörösboros marhapörkölt lepcsánkával (1-3)

2800,-

 

Madártej vanília fagylalttal (3-7)

970,-

 

Gyümölcsös joghurttorta ( 1-3-7)

860,-

 

 Gyermekadagok

 

Rántott sajtkatonák hasábburgonyával, tartárral (1-3-7-10)

1400,-

Rántott sertésborda hasábburgonyával (1-3-7)

1400,-

Rántott csirkemell párolt rizzsel és hasábburgonyával(1-3-7)

1400,-

Rántott harcsafilé petrezselymes burgonyával( 1-3-4-7)

1900,-

Barackos csirkemell zöldséges rizzsel(7)

1800,-

Tészták, Desszertek

Túrós csusza(1-3-7)

1300,-

Juhtúrós sztrapacska(1-3-7)

1400,-

Tejpite birsalmalekvárral(1-3-7)

850,-

Túrós palacsinta vanília mártással(1-3-7-12)

900,-

Gesztenyepüré tejszínhabbal(7-12)

750,-

Bodrog- part fagylaltkehely (vanília fagylalt, meggy-ribizli-málna)(1-3-5-6-7-8-12)

950,-

 

Saláták – Savanyúságok

Káposztasaláta

450,-

Paradicsomsaláta

570,-

Uborkasaláta

570,-

Olívás kevert saláta (12)

970,-

„Nyári” csalamádé

500,-

Ecetes almapaprika

450,-

Csemegeuborka

450,-

Köretek

Grillezett zöldségek (7)

1100,-

Lepcsánka(1-3)

630,-

Hasábburgonya

400,-

Petrezselymes burgonya(7)

400,-

Burgonyapüré(7)

540,-

Steak burgonya(1)

540,-

Párolt rizs

400,-

Vegyes köret(hasábburgonya,p.rizs)

400,-

Galuska(1-3)

400,-

Tartármártás (3-7-10)

440,-

Szabó Krisztián Mesterszakács
Konyhafőnök

A számla végösszegéhez +10% szervízdíjat számolunk fel