Étlap

Étlap

( Érvényes: 2020.02.23 -tól)
II. osztály

A számla végösszegéhez +10% szervízdíjat számolunk fel

Allergének jelölése az ételek neve után zárójelben!

( 1-glutén,2-rákfélék,3-tojás,4-hal,5-földimogyoró,6-szójabab,7-tej,8-diófélék,9-zeller,10-mustár,11-szezámmag,12-kén-dioxid,13-csillagfürt,14-puhatestűek)

Előételek – sajt ételek

Haltepertő chilis mártással és lilahagyma lekvárral (1-4)

1200,-

Sült libamájszelet pirítóson, zöldségekkel (1)

3200,-

Olívás kevert saláta friss zöldségekből ( 10-12)

1050,-

Rántott trappista sajt hasábburgonyával, tartárral ( 1-3-7-10 )

2000,-

Levesek csészében , bográcsban, kenyérrel

Húsleves csigatésztával,töltelékkel,zöldséggel,hússal csészében ( 1-3-9)

900,-

Hideg gyümölcskrémleves tejszínhabbal csészében (7)

900,-

Babgulyás csészében(1)

800,-

Babgulyás bográcsban (1)

1600,-

Csülkös tejfölös bableves csészében (1-7)

900,-

Csülkös tejfölös bableves bográcsban (1-7)

1800,-

Halászlevek csészében, bográcsban kenyérrel

Pontyhalászlé harcsaszelettel csészében (4)

1050,-

Pontyhalászlé pontyszelettel csészében (4)

1000,-

Pontyhalászlé halszelet nélkül csészében (4)

850,-

Korhelyhalászlé harcsaszelettel csészében (pikáns,tejfölös,citromos) ( 4-7-10)

1100,-

Korhelyhalászlé pontyszelettel csészében (pikáns,tejfölös,citromos) (4-7-10)

1050,-

Korhelyhalászlé halszelet nélkül csészében (4-7-10)

900,-

Pontyhalászlé harcsaszelettel bográcsban(4)

2100,-

Pontyhalászlé pontyszelettel bográcsban (4)

2000,-

Pontyhalászlé bográcsban halszelet nélkül(4)

1700,-

Korhelyhalászlé harcsaszelettel bográcsban (4-7-10)

2200,-

Korhelyhalászlé pontyszelettel bográcsban (4-7-10)

2100,-

Korhelyhalászlé bográcsban halszelet nélkül bográcsban (4-7-10)

1800,-

 

Halbelsőség a halászléhez. Idény jelleggel! (4)

700,-

 

 

 

A konyhafőnök ajánlata

 

 

Frissítő hideg, zelleres, paradicsom leves, pirított sonkacsipsszel,kakukkfüves krutonnal ( 1-3-9)

900,-

 

Lecsós, vargányagombás bulgur ( köretnek is ajánljuk)

1600,-

 

Roston fogasfilé Mozzarellás,-málnaecetes,-paradicsomos, levélsalátával (4-7-12)

3900,-

 

Roston pisztráng, zöldség-gratinnal, vajas zöldbabbal és brokkolis sajtmártással (1-3-4-7)

3600,-

 

Egészben sült süllő, ( 55-60 dkg) Dijoni salátával ( fejes saláta mézes-mustáros öntet) (1-4-10)

5200,-

 

Mézes – fokhagymás csirkecomb-steak, grillezett zöldségekkel ( 7 )

2900,-

 

Borjú szűzpecsenye, libamájjal,lecsós vargányával,házi krokettel ( 1 )

5500,-

 

Borjú bécsi, steakburgonyával és  Dijoni salátával( fejes saláta mézes-mustáros öntet) (1-3-7-10)

3800,-

 

Marhapofa, citromos szederrel, burgonyapogácsával ( 1 )

3600,-

 

Vörösboros marhapörkölt lepcsánkával (1-3)

2900,-

 

Füstölt csülök juhtúrós sztrapacskával, ropogós sült hagymakarikákkal (1-3-7)

3500,-

 

Madártej vanília fagylalttal ( 3-7)

1000,-

 

 

 

  

 Sertés, marha ételek

Zempléni Hegybíró tál 2 személy részére

(gombás sertésborda j,sajttal,sonkával töltött pulykamell,rántott harcsafalatok, párolt rizs, hasábburgonya) (1-3-4-7)

6200,-

Rántott sertésborda hasábburgonyával (1-3-7)

2000,-

Cigánypecsenye tükörtojással és szalonnával,
fűszeres steakburgonyával(1-3-10)

2800,-

Görögtál (Pácolt húscsíkok görög fűszerekkel, Tzadziki-mártással,
pirított burgonyával, olivás kevert salátával) (1-10-12)

3400,-

Szűzérmék libamájjal sütve,
vaníliás vajban sült birsalmával és diós burgonyapürével (7-8)

4400,

„Bodrog-parti” töltött sertésborda
( füstölt csülök,friss gomba,hagyma)
burgonyapürével és birsalmával ( 1-3-7)

3700,-

Bélszínszelet bacon-chipsel, zöldbors mártással és cikk burgonyával (1-7-10)

5400,-

 

Szárnyas ételek

Rántott libamáj áfonyás őszibarackkal és burgonyapürével (1-3-7)

4700,-

Kacsacomb sütve, vörösboros párolt káposztával és törtburgonyával

3400,-

Sajttal, sonkával, töltött pulykamell
párolt rizzsel és hasábburgonyával (1-3-7)

2900,-

Rántott csirkemell párolt rizzsel és hasábburgonyával (1-3-7)

2000,-

Barackos csirkemell zöldséges rizzsel (7)

2600,-

Halételek

Rántott harcsafilé petrezselymes burgonyával (1-3-7)

2900,-

Harcsapaprikás túrós csuszával cseréptálban(1-3-4-7)

3300,-

Harcsafilé roston, tejfölös-kapros-gombás galuskával cseréptálban(1-3-4-7)

3300,-

Harcsafalatok zöldfűszeres mártásban, olivás kevert salátával
steak burgonyával (1-4-10-12)

3000,-

Harcsafalatok enyhén csípős-fokhagymás mártásban,
olivás kevert salátával steak burgonyával (1-4-10-12)

3000,-

Süllő egészben sütve 1 dkg (1-4)

85,-

 

 

 

 Gyermekadagok

 

Rántott sajtkatonák hasábburgonyával, tartárral (1-3-7-10)

1500,-

Rántott sertésborda hasábburgonyával (1-3-7)

1500,-

Rántott csirkemell párolt rizzsel és hasábburgonyával(1-3-7)

1500,-

Rántott harcsafilé petrezselymes burgonyával( 1-3-4-7)

2000,-

Barackos csirkemell zöldséges rizzsel(7)

1900,-

Tészták, Desszertek

Túrós csusza(1-3-7)

1350,-

Juhtúrós sztrapacska(1-3-7)

1450,-

Tejpite birsalmalekvárral(1-3-7)

900,-

Túrós palacsinta vanília mártással(1-3-7-12)

960,-

Gesztenyepüré tejszínhabbal(7-12)

800,-

Bodrog- part fagylaltkehely (vanília fagylalt, meggy-ribizli-málna)(1-3-5-6-7-8-12)

1000,-

 

Saláták – Savanyúságok

Káposztasaláta

470,-

Paradicsomsaláta

590,-

Uborkasaláta

590,-

Olívás kevert saláta (12)

1050,-

„Nyári” csalamádé

520,-

Ecetes almapaprika

470,-

Csemegeuborka

470,-

Köretek

Grillezett zöldségek (7)

1300,-

Lepcsánka(1-3)

660,-

Hasábburgonya

420,-

Petrezselymes burgonya(7)

420,-

Burgonyapüré(7)

560,-

Steak burgonya(1)

560,-

Párolt rizs

420,-

Vegyes köret(hasábburgonya,p.rizs)

420,-

Galuska(1-3)

420,-

Tartármártás (3-7-10)

460,-

Szabó Krisztián Mesterszakács
Konyhafőnök

A számla végösszegéhez +10% szervízdíjat számolunk fel