Étlap

Az étterem nyitvatartása:

H-K-SZe-CS-P-SZo: 12-22

V: 12-20

Étlap

( Érvényes: 2018. 02. 12-tól )
II. osztály

A számla végösszegéhez +10% szervízdíjat számolunk fel

Előételek – sajt ételek

Haltepertő chilis mártással és lilahagyma lekvárral

1150,-

Sült libamájszelet pirítóson, zöldségekkel

3100,-

Olívás kevert saláta friss zöldségekből

970,-

Rántott trappista sajt hasábburgonyával, tartárral

1900,-

Levesek csészében , bográcsban, kenyérrel

Húsleves csigatésztával,töltelékkel,zöldséggel,hússal csészében

850,-

Hideg gyümölcskrémleves tejszínhabbal csészében

850,-

Babgulyás csészében

750,-

Babgulyás bográcsban

1500,-

Csülkös tejfölös bableves csészében

850,-

Csülkös tejfölös bableves bográcsban

1700,-

Halászlevek csészében, bográcsban kenyérrel

Pontyhalászlé harcsaszelettel csészében

1000,-

Pontyhalászlé pontyszelettel csészében

950,-

Pontyhalászlé halszelet nélkül csészében

800,-

Korhelyhalászlé harcsaszelettel csészében (pikáns,tejfölös,citromos)

1050,-

Korhelyhalászlé pontyszelettel csészében (pikáns,tejfölös,citromos)

1000,-

Korhelyhalászlé halszelet nélkül csészében

850,-

Pontyhalászlé harcsaszelettel bográcsban

2000,-

Pontyhalászlé pontyszelettel bográcsban

1900,-

Pontyhalászlé bográcsban halszelet nélkül

1600,-

Korhelyhalászlé harcsaszelettel bográcsban

2100,-

Korhelyhalászlé pontyszelettel bográcsban

2000,-

Korhelyhalászlé bográcsban halszelet nélkül bográcsban

1700,-

Halbelsőség a halászléhez. Idény jelleggel!

650,-

 Sertés, marha ételek

Zempléni Hegybíró tál 2 személy részére

(gombás sertésborda j,sajttal,sonkával töltött pulykamell,rántott harcsafalatok, párolt rizs, hasábburgonya)

5900,-

Rántott sertésborda hasábburgonyával

1900,-

Cigánypecsenye tükörtojással és szalonnával,
fűszeres steakburgonyával

2600,-

Görögtál (Pácolt húscsíkok görög fűszerekkel, Tzadziki-mártással,
pirított burgonyával, olivás kevert salátával)

3200,-

Szűzérmék libamájjal sütve,
vaníliás vajban sült birsalmával és diós burgonyapürével

4200,

„Bodrog-parti” töltött sertésborda
( füstölt csülök,friss gomba,hagyma)
burgonyapürével és birsalmával

3500,-

Bélszínszelet bacon-chipsel, zöldbors mártással és cikk burgonyával

5100,-

 

Szárnyas ételek

Rántott libamáj áfonyás őszibarackkal és burgonyapürével

4500,-

Kacsacomb sütve, vörösboros párolt káposztával és törtburgonyával

3300,-

Sajttal, sonkával, töltött pulykamell
párolt rizzsel és hasábburgonyával

2700,-

Rántott csirkemell párolt rizzsel és hasábburgonyával

1900,-

Barackos csirkemell zöldséges rizzsel

2500,-

Halételek

Rántott harcsafilé petrezselymes burgonyával

2700,-

Harcsapaprikás túrós csuszával cseréptálban

3100,-

Harcsafilé roston, tejfölös-kapros-gombás galuskával cseréptálban

3100,-

Harcsafalatok zöldfűszeres mártásban, olivás kevert salátával
steak burgonyával

2900,-

Harcsafalatok enyhén csípős-fokhagymás mártásban,
olivás kevert salátával steak burgonyával

2900,-

Süllő egészben sütve 1 dkg

80,-

 

A konyhafőnök  ajánlata

 

 

 

Zsályás tejszínes csirkeragu leves kacsamájhabos derelyével (1-2-7-10)

950,-

 

Pulykamell filé sonkával, füstölt gomolyával grillezve, tejszínes brokkolis burgonyával,

serpenyőben összesütve (1-7)

3400,-

 

Mézes libamellmell , illatos  fűszeres gyümölcsökkel burgonyafánkkal (1-3-12)

3300,-

 

Tűzdelt szarvascomb feketeribizlis karamellel, házi szilvás gombóccal ( 1-3-7)

3900,-

 

Bőségtál 1 fő részére

Baconos sajtos csirkemell, rozé sertésszűz, rántott camembert

spenótos burgonyapüré és almatócsni ( 1-3-7)

3500,-

 

Roston pisztráng zöldség-gratinnal, vajas zöldbabbal és brokkolis sajtmártással (1-3-4-7)

3100,-

 

Egészben sült süllő ( 55-60 dkg) Dijoni salátával ( fejes saláta mézes-mustáros öntet) (1-4-10)

5100,-

 

Füstölt csülök juhtúrós sztrapacskával, ropogós sült hagymakarikákkal (1-3-7)

3200,-

 

Borjú szűzérmék sült libamájszeletekkel, citrusos ribizlivel,házi krokettel (1)

5100,-

 

Borjú bécsi steakburgonyával és  Dijoni salátával( fejes saláta mézes-mustáros öntet) (1-3-7-10)

3400,-

 

Vörösboros marhapörkölt lepcsánkával (1-3)

2800,-

 

Sajttorta szederrel ( 1-3-7-8)

980,-

 

 

 Gyermekadagok

Rántott sajtkatonák hasábburgonyával, tartárral

1400,-

Rántott sertésborda hasábburgonyával

1400,-

Rántott csirkemell párolt rizzsel és hasábburgonyával

1400,-

Rántott harcsafilé petrezselymes burgonyával

1900,-

Barackos csirkemell zöldséges rizzsel

1800,-

Tészták, Desszertek

Túrós csusza

1300,-

Juhtúrós sztrapacska

1400,-

Tejpite birsalmalekvárral

850,-

Túrós palacsinta vanília mártással

900,-

Gesztenyepüré tejszínhabbal

750,-

Bodrog- part fagylaltkehely (vanília fagylalt, meggy-ribizli-málna)

950,-

 

Saláták – Savanyúságok

Káposztasaláta

450,-

Paradicsomsaláta

570,-

Uborkasaláta

570,-

Olívás kevert saláta

970,-

„Nyári” csalamádé

500,-

Ecetes almapaprika

450,-

Csemegeuborka

450,-

Köretek

Grillezett zöldségek

1100,-

Lepcsánka

630,-

Hasábburgonya

400,-

Petrezselymes burgonya

400,-

Burgonyapüré

540,-

Steak burgonya

540,-

Párolt rizs

400,-

Vegyes köret(hasábburgonya,p.rizs)

400,-

Galuska

400,-

Tartármártás

440,-

Szabó Krisztián Mesterszakács
Konyhafőnök

A számla végösszegéhez +10% szervízdíjat számolunk fel